InCo inovacija

Aktualno 2.0, Kakšna čudovita izkušnja, 17.06.2014

Spoštovane kolegice in kolegi,

hvala ker ste z nami soustvarjali dogodek "Od inspiracije do inovacije". Vsem, ki ste ga zamudili, pa serija utrinkov v novem Aktualno 2.0 kot vzpodbuda za jesensko srečanje.

OJ, Violeta

InCo gibanje, Od inspiracije do inovacije (Izkustvena konferenca skozi 12 tehnik), Ljubljana, 12.6.2014

V četrtek, 12. junija 2014, se je v Ljubljani odvijala InCo izkustvena konferenca skozi 12 tehnik z naslovom Od inspiracije do inovacije. Dogodek je v kulturnem spomeniku D125 (nekdanji Merkur) organiziralo podjetje Vibacom d.o.o., iniciator in koordinator InCo gibanja za inovativni preboj Slovenije, s soorganizatorji Združenjem Manager, Društvom moderatorjev Slovenije, Centrom Arhitekture in strokovnimi skupinami ter posameznimi nosilci strokovnih znanj. Konferenca je udeležencem omogočila edinstveno izkušnjo sistemskega doživljanja celostnega inovacijskega procesa skozi 12 različnih tehnik.
Slike dogodka si lahko ogledate v fotogaleriji, video posnetek pa tukaj.

Namen konference je bil razviti netehnološko inovacijo za potrebe konferenčne dejavnosti in komercialni produkt za nov tip konferenc po principu odprtega inoviranja. Hkrati so na dogodku organizatorji predstavili strokovnjake v slovenskem prostoru, s katerimi se lahko sodeluje pri razvoju inovacijskega procesa. Na dogodku so udeleženci doživeli celoten inovacijski proces. V vsaki fazi inovacijskega procesa (ideja, invencija, inovacija) so uporabili različne tehnike, orodja, modele in pristope za uspešno izvedbo posamezne faze, izmenjali izkušnje ter postavljali nov rob odkrivanja priložnosti. Poleg slovenskih udeležencev so bili z nami tudi predstavniki organizacije Beyond Leadership iz Avstrije in Nemčije.

Aktualno 2.0, Izkustvena konferenca na krilih igrifikacije, 3.6.2014

Odziv na Aktualno 2.0, kjer smo z Blažem nagovorili temo “igrifikacije/poigravanja”, nas je opogumil, da smo nadaljevali raziskovanje koncepta. Ideja se je uresničila v obliki ozadja prve izkustvene konference pri nas. Kakšna je pri tem vloga igrifikacije? Kako do poslovne inovacije preko prepoznanega izziva in potrebe ter kaj se zgodi v prostoru, ko ga nagovori zrela ideja? Vse to in še več v junijskem Aktualno 2.0.

InCo gibanje, Konji, mojstri intuicije - učenje sistemskega pristopa, odločanja in jasne komunikacije s čredo konj, Radomlje, 19.5.2014

Uspešno smo organizirali 5. InCo dogodek na temo Konji, mojstri intuicije - učenje sistemskega pristopa, odločanja in jasne komunikacije s čredo konj. Dogodek je vodila Ana Bordjan, Zavod Belmondo. Na dogodku smo opazovali konje in naše notranje občutke ob prisotnosti konj. Raziskovali smo prostor okoli sebe in iskali stik s seboj, ob konjih. Učili smo se opazovati, poslušati sebe in druge ter biti usklajeni s samim seboj. Utrinke z dogodka si lahko ogledate v InCo fotogaleriji, prihajajoče InCo dogodke v letošnjem letu pa na InCo spletni strani sistemski pristopi.

Aktualno 2.0, Sveže o odprtem inoviranju, maj 2014

Globalna zakladnica znanja je bogatejša za nova spoznanja na področju odprtega inoviranja – tudi zaradi vrhunskega prispevka iz slovenskega okolja. V novem Aktualno 2.0 naj okrepijo tudi vaše inovativne potenciale.

Izkustvena konferenca skozi 12 tehnik: Od inspiracije do inovacije, Ljubljana, 12.6.2014

InCo gibanje v sodelovanju z Združenjem Manager, Društvom moderatorjev Slovenije in Centrom Arhitekture organizira prebojno konferenco na temo Od inspiracije do inovacije: Izkustvena konferenca skozi 12 tehnik. Konferenca se bo odvijala 12.6.2014 v Ljubljani, njen glavni namen pa je razviti netehnološko inovacijo za potrebe konferenčne dejavnosti; omogočiti ljudem edinstveno izkušnjo sistemskega doživljanja (celostnega) inovacijskega procesa skozi 12 različnih tehnik; razviti komercialni produkt za nov tip konferenc/delavnic po principu odprtega inoviranja; ter predstaviti strokovnjake v slovenskem prostoru, s katerimi se lahko sodeluje pri razvoju inovacijskega procesa.

Več o konferenci si lahko preberete v vabilu in uradni spletni strani konference.

InCo gibanje, Evritmija in muzikozofija – sistemska pristopa k inovativni obliki intuitivnega gibanja ob poslušanju glasbe, 5.5.2014

InCo gibanje je uspešno izpeljalo 4. InCo dogodek na temo Evritmija in muzikozofija – sistemska pristopa k inovativni obliki intuitivnega gibanja ob poslušanju glasbe. Dogodek so vodili Tomaž, Darinka in Vanja Bole, Gallus J. Carniolus zavod, prijazno pa so nas pogostili na Poslovni šoli IEDC, Bled.

Dogodek je potekal v obliki izkustvene delavnice v prostoru, ki omogoča gibanje in oblikovanje odprtega kroga. Pri muzikozofiji gre za gibanje rok, pri evritmiji pa za gibanje celotnega telesa. Oboje je, pod vodstvom učitelja, namenjeno intuitivnemu doživljanju poti v svet glasbe in njenih duhovnih razsežnosti.

InCo gibanje, partnerstvo z SrCi Inštitutom za sistemsko razmišljanje in celostno inoviranje Maribor, maj 2014

InCo gibanje je vzpostavil partnerstvo z SrCi Inštitutom za sistemsko razmišljanje in celostno inoviranje Maribor.

Nove ekonomije za trajnostne horizonte, IEDC – Poslovna šola Bled

Datum: 
12.5.2014 (9:00 - 18:00)

Letos podjetje Studio Moderna in Ekvilib Inštitut že drugič združujeta svoji tradicionalni letni konferenci o družbeni odgovornosti z enotnim sporočilom – v prihodnosti bo poslovni uspeh gospodarstva odvisen od njegovega družbenega učinka. Soorganizaciji konference se pridružujejo IEDC – Poslovna šola Bled, Mreža za družbeno odgovornost Slovenije in Zavod Viva s posebno udeležbo Clinton Global Initiative.

Na tem edinstvenem mednarodnem forumu gospodarstvenikov, socialnih podjetnikov in nevladnih organizacij v Sloveniji bomo skupaj odgovorili:
• zakaj je družbena odgovornost podjetij poslovna nuja;
• zakaj se mora gospodarstvo aktivno vključiti v reševanje družbenookoljskih
• izzivov in kako;
• kako je rast gospodarstva v Sloveniji je odvisna od dviga inovativnosti v
• delovnih okoljih.

GLASNIKI NOVIH EKONOMIJ
dr. Anja Kopač Mrak, prof. dr. Danica Purg, Sandi Češko, Aleš Kranjc Kušlan, dr. Paul D. Tolchinsky, mag. Violeta Bulc, Tamara Valenčič, Vinko Filipič, Ksenija Špiler Božič, Primož Zupan, Eva Perčič, Mito Mihelič, Aphrodite Bouikidis, ...

Udeležba na konferenci je brezplačna, število mest pa je omejeno. Zagotovite si mesto z zgodnjo prijavo!

Za podroben program (v priponki) in ostale informacije glede dogodka obiščite spletno stran konference ali www.mdos.si.

Syndicate content