InLoCom novice

InCo gibanje, uvrstitev med 50 najboljših inovacij, Slovenski forum inovacij, november 2013

Podjetje Vibacom d.o.o., koordinator InCo gibanja, se je na 8. Slovenskem forumu inovacij uvrstil med 50 najboljših slovenskih inovacij s prijavo inovacije "InLoCom model – model za razvoj inovativnih lokalnih skupnosti (LS)". InLoCom model je nastal tudi na podlagi izkušenj in spoznanj pridobljenih s strani aktivnosti InCo gibanja.

InCo gibanje, Intervju z mag. Violeto Bulc o InCo knjigi The magic of contribution, 2.10.2013 ob 17.uri

Intervju v živo z mag. Violeto Bulc o nastanku InCo knjige z naslovom The magic of contribution in izkušnjah preteklih 7 let si lahko ogledate 2. oktobra ob 17.00 uri na http://new.livestream.com/zivo/TheMagicofContribution.

Violeta pravi: Please put it in your calendar - live streaming of "The Magic of Contribution": http://new.livestream.com/zivo/TheMagicofContribution. Let's connect and share... all the links of a similar nature of people that will join us will be added to the Internet channel node.

The magic of the right thing – live, spletni portal vŽivo.si, 2.10.2013

Na spletnem portalu vŽivo.si je potekal intervju z mag. Violeto Bulc o nastanku InCo knjige z naslovom The magic of contribution in izkušnjah preteklih 7 let. Intervju si lahko ogledate na http://new.livestream.com/zivo/TheMagicofContribution (ali na youtube). Nekaj utrinkov pa v fotogaleriji.

Violeta Bulc, Izjava v časopisu Delo na temo združevanja občin, 12.9.2013

Violeta Bulc, pobudnica in koordinatorka InCo gibanja, je v časopisu Delo v prispevku z naslovom »Največji grešniki pri zadolževanju« prispevala svoje mnenje o združevanju občin. Violeta pravi: »... tema je vsekakor izjemno pomembna, hkrati pa bo njen proces reševanja veliko povedal o stopnji naše zavesti, zrelosti in o tem, kaj smo se naučili v zadnjih 10 letih o delovanju sistemov in ljudeh, kot njihovih ključnih nosilcih. Zadnjih nekaj let se intenzivno ukvarjam z razvojem inovacijskih ekosistemov, sistemskimi pristopi in organsko rastjo organizacij, skupnosti, timov in posameznikov. Pomembna lekcija je, da uravnilovk ni in da je potrebno biti zelo senzibilen, da lahko odkrivaš zdrava jedra, ki imajo potencial rasti in razcveta. To velja tudi za občine.«… Celotno mnenje je dostopno na tej povezavi.

Poletna akademija: "Kultura in krajina: prispevki k trajnostne​mu razvoju podeželja"

Društvo Euracademy vas vabi, da sodelujete na 12. Poletni akademiji "Kultura in krajina: prispevki k trajnostnemu razvoju podeželja", ki bo potekala v sodelovanju z Notranjskim ekološkim centrom, Cerknica, 13.–21. julij 2013, Loški potok, Slovenija.

12. Poletna akademija vabi udeležence iz vse Evrope, ki delujejo na področju razvoja podeželja, kreativne industrije in kulturne dediščine. Akademija je namenjen 40-im udeležencem, ki bodo povabljeni, da delijo svoje izkušnje, da pridobijo nova znanja in spretnosti ter izkoristijo možnosti povezovanja na mednarodni ravni. Na sledečih povezavah si lahko ogledate: Vabilo / Program

Dodatne informacije: lili.mahne@siol.net ali polona@nec-cerknica.si

InCo gibanje, 3. InLoCom konferenca o inovativnih lokalnih skupnostih, Ivančna Gorica, 21.3.2013

Dve leti sta naokoli in InCo gibanje v sodelovanju z Razvojnim partnerstvom Srca Slovenije organizira 3. InLoCom konferenco – konferenco o inovativnih lokalnih skupnostih. Namen konference je spodbuditi inovativne prakse lokalnih skupnosti ter prepoznati inovativne potenciale Slovenije. Na konferenci bodo podeljene tudi nagrade za inovativne projekte na nivoju lokalnih skupnosti ter nagrada za najbolj inovativno občino v letu 2012.

Konferenca se bo odvijala 21.3.2013 od 12.00 do 18.00 ure v Družbenem centru Krka, Ivančna Gorica. Na konferenci bodo prisotni tudi gosti iz tujine, tako da se bo vsebina konference simultano prevajala v angleški jezik.

Inovativnost prinaša nova delovna mesta, Dolenjski list, 28.3.2013

V časopisu Dolenjski list je objavljen članek o InLoCom konferenci 2013. Poleg opisa dogajanja na 3. InLoCom konferenci je podana tudi izjava mag. Violete Bulc, ki pravi da so »mreženje, iskanje novih rešitev ter nadgrajevanje osnovne ideje s kulturnimi in naravnimi značilnostmi iz domačega okolja tisto, kar omogoča razcvet lokalnih skupnosti.«

InCo gibanje, Ustvarjalna moč lokalnih skupnosti, Aktualno 2.0, 25.3.2013

Marčevski Aktualno 2.0 govori o 3. InLoCom konferenci – konferenci o inovativnih lokalnih skupnosti. Konferenca je izpostavila nekaj ključnih vsebin: pomen in vlogo inovativnih lokalnih skupnosti, pomen medgeneracijskega sobivanja, turizma, inovativnega podjetništva, lokalne samooskrbe, energetike, prostorskega razvoja in odgovornega inoviranja. Vsi udeleženci pa smo začutili še nekaj več. Nekaj kar seže preko običajnega doživljanja uradnih dogodkov. Celotno srečanje je bilo prežeto s srčnostjo vseh udeležencev, z dimenzijo kulturne in naravne dediščine prostora, s svežimi uvidi, ki kažejo na smer razvoja sodobne družbe.

InCo gibanje, 3. InLoCom konferenca o inovativnih lokalnih skupnostih, Ivančna Gorica, 21.3.2013

Dve leti sta naokoli in InCo gibanje je v sodelovanju z Razvojnim partnerstvom Srca Slovenije organiziralo 3. InLoCom konferenco – konferenco o inovativnih lokalnih skupnostih. Namen konference je spodbuditi inovativne prakse lokalnih skupnosti ter prepoznati inovativne potenciale Slovenije. Na konferenci so bile podeljene tudi nagrade za inovativne projekte na nivoju lokalnih skupnosti ter nagrada za najbolj inovativno občino v letu 2012. Predstavitve govorcev ter nagrajenci pa so predstavljeni tukaj. Utrinke iz konference pa si lahko ogledate v fotogaleriji.

Konferenca se je odvijala 21.3.2013 od 12.00 do 18.00 ure v Družbenem centru Krka, Ivančna Gorica. Na konferenci so bili prisotni tudi gosti iz tujine, tako da se je vsebina konference simultano prevajala v angleški jezik.

InCo gibanje, Medijske objave o 3. InLoCom konferenci, 17.4.2013

O razsežnosti in pomenu 3. InLoCom konference – konference o inovativnih lokalnih skupnostih, ki se je odvijala 21.3.2013 v Družbenem centru Krka, Ivančna Gorica in na kateri so bile podeljene tudi nagrade najbolj inovativnim občinam v Sloveniji govorijo tudi številne medijske objave. Pred in po dogodku je bilo namreč na temo 3. InLoCom konference in nagrad objavljenih več kot 30 medijskih objav. Celotno listo medijskih objav si lahko ogledate tukaj.