InJo novice

The European Journalism Centre Announces Free Online Data Journalism Course, 15.10.2013

The European Journalism Centre (EJC) is pleased to announce that registration is now open for its free online data journalism course Doing Journalism with Data: First Steps, Skills and Tools. This five-module introductory course gives participants the essential concepts, techniques and skills to effectively work with data and produce compelling stories under tight deadlines. It is open to anyone in the world with an Internet connection who wants to tell stories with data.

The course is planned to start early 2014 and the instruction language will be English. More details about the course and how to register are available at: http://www.datadrivenjournalism.net/course

InCo gibanje, Intervju z mag. Violeto Bulc o InCo knjigi The magic of contribution, 2.10.2013 ob 17.uri

Intervju v živo z mag. Violeto Bulc o nastanku InCo knjige z naslovom The magic of contribution in izkušnjah preteklih 7 let si lahko ogledate 2. oktobra ob 17.00 uri na http://new.livestream.com/zivo/TheMagicofContribution.

Violeta pravi: Please put it in your calendar - live streaming of "The Magic of Contribution": http://new.livestream.com/zivo/TheMagicofContribution. Let's connect and share... all the links of a similar nature of people that will join us will be added to the Internet channel node.

The magic of the right thing – live, spletni portal vŽivo.si, 2.10.2013

Na spletnem portalu vŽivo.si je potekal intervju z mag. Violeto Bulc o nastanku InCo knjige z naslovom The magic of contribution in izkušnjah preteklih 7 let. Intervju si lahko ogledate na http://new.livestream.com/zivo/TheMagicofContribution (ali na youtube). Nekaj utrinkov pa v fotogaleriji.

InCo gibanje, C:F Business Forum 2013: Big Ideas for Boosting Growth and Creating Jobs, Ljubljana 24.9.2013

InCo gibanje je v sodelovanju z organizacijo Challenge:Future organiziralo dogodek »C:F Business Forum 2013: Big Ideas for Boosting Growth and Creating Jobs«. Namen dogodka je bil na enem mestu združiti in vzpostaviti vezi med političnimi vodji, mladimi, podjetniki in inovatorji z različnih področij ter ugotoviti kaj so glavne notranje moči Slovenije, globalne prednosti in priložnosti za rast. Predavala je tudi Violeta Bulc, ustanoviteljica in koordinatorka InCo gibanja, ki je dejala: ""I believe Slovenia is intuitive heart of Europe" (zapisano tudi na C:F Twitter-ju). Povzetek iz dogodka si lahko ogledate v Oddaji Prava ideja (27.9.2013).

InCo gibanje, Uradna predstavitev knjige The Magic of Contribution, Ljubljana, 3.9.2013

InCo gibanje je po uspešni predstavitvi InCo knjige z naslovom »The Magic of Contribution. (»Čarobnost prispevanja«) v Vietnamu, knjigo uradno predstavilo tudi v slovenskem prostoru. Predstavitev se je odvijala 3.9.2013 ob 18.00 pred gostilno »Druga Violina« na Starem trgu 21 v Ljubljani. Nekaj utrinkov iz dogodka si lahko ogledate v fotogaleriji.

Sabina Vrhnjak uspešno opravila program Innovation Journalsim Fellowship

Slovenska novinarka Sabina Vrhnjak, ki jo štipendira Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije, uspešno opravila letošnji program Innovation Journalsim Fellowship, ki je potekal v okviru Stanfordske univerze. Ob tem nam je v veselje sporočiti, da je bila zelo uspešna tudi v opravljanju prakse pri znanem časopisu, San Francisco Chronicle, saj so ji do sedaj objavili kar 3 članke, kar je za praktikante odličen uspeh. Članke si lahko preberete na:
-High-tech fitness equipment keeps users engaged
-Spam is a big polluter in more ways than one
-Firm honored for providing transit for elderly [/list]

JournaJobs.eu: nova platforma za kakovostno novinarstvo, Nizozemska, 23.5.2012

European Journalism Centre (EJC) je postavil novo spletno platformo JournaJobs.eu z željo da bi zadostili povpraševanju po centraliziranem, mednarodnem, večjezičnem, in celovito strokovnem poročanju o delovnih mestih za novinarje. Na omenjeni platformi so objavljeni razpisi, ki nudijo dolgoročno zaposlitev, kot tudi začasna dela, samostojni projekti in pripravništva na področju novinarstva.

InJo, Simona Drevenšek, Univerza Stanford, Kalifornija, avg 2011

Slovenska novinarka Simona Drevenšek je kot štipendistka Javnega Sklada za razvoj kadrov in štipendije RS uspešno zaključila študij inovacijskega novinarstva na Univerzi Stanford v Kaliforniji. Čestitamo!! Njene vtise bomo objavili na blogu v naslednjih dneh. Dobili smo tudi obvestilo, da je dr. David Nordfors, eden od začetnikov inovacijskega novinarstva, zapustil Univerzo Stanford. Zaenkrat ni nobenih dodatnih informacij o novem prvem imenu za razvoj tega programa.

Prava ideja! Mnogim daje navdih, pogum in nove ideje za uresničitev sanj, Finance, 10.5.2011

V časniku Finance je objavljen prispevek o oddajo Prava ideja! ter letošnji InJo nagrajenki Editi Cetinski Malnar. Predstavljena je tudi InJo nagrada ter mag. Violeta Bulc, kot pobudnica nagrade in inovacijskega gibanja - InCo gibanja. Izkušnje Edite Cetinski Malnar iz lanske InJo konference na Stafordu: Ko sem bila lani na konferenci o inovacijskem novinarstvu InJo na Stanfordu v Kaliforniji, so nam povedali ”Naloga vas, novinarjev, je, da inovacije približate ljudem in jih predstavite na razumljiv in zanimiv način, torej morate biti pri svojem poročanju o inovacijah tudi inovativni.”