InCo Jr novice

InCo gibanje, Intervju z mag. Violeto Bulc o InCo knjigi The magic of contribution, 2.10.2013 ob 17.uri

Intervju v živo z mag. Violeto Bulc o nastanku InCo knjige z naslovom The magic of contribution in izkušnjah preteklih 7 let si lahko ogledate 2. oktobra ob 17.00 uri na http://new.livestream.com/zivo/TheMagicofContribution.

Violeta pravi: Please put it in your calendar - live streaming of "The Magic of Contribution": http://new.livestream.com/zivo/TheMagicofContribution. Let's connect and share... all the links of a similar nature of people that will join us will be added to the Internet channel node.

OpenLab, Nagradni natečaj za najboljšo idejo za aplikacijo za NetBox, Android in iPhone/iPad, junij 2011

OpenLab vabi k sodelovanju na nagradnem natečaju za najboljšo idejo za aplikacijo na platformah:
• NetBox – razvoj na odprtokodni platformi XBMC za prikaz multimedijskih vsebin ( nagrada 750,00 € )
• Android – razvoj na odprtokodni platformi za podporo pametnim telefonom ( nagrada 350,00 € )
• iPhone, iPad – razvoj na mobilni terminalni opremi proizvajalca Apple ( nagrada 350,00 € )
Na natečaj lahko prijavite samo idejo za aplikacijo ali že izdelano aplikacijo. K sodelovanju na natečaju so vabljeni osnovnošolci in srednješolci ter mladi do 20. leta starosti iz vse Slovenije. Dodatne informacije OpenLab natečaj.

Henrik Riko Zupan, Slovenski magazin, april 2011

V mednarodni oddaji RTV Slovenije, Slovenski magazin, je od 20. minute naprej objavljen tudi prispevek o Henriku Riku Zupanu, InCo Jr. nagrajencu 2011. Henrik Riko Zupan je učenec s specifičnimi (razvojnimi) motnjami branja oz. disleksijo, star 10 let. Je avtor knjige Kako je nastalo Blejsko jezero, ki je prilagojena prav otrokom z razvojnimi motnjami branja. Primerna priprava in urejenost izgleda besedila takim otrokom v veliki meri omili težave v percepciji črk, zlogov, besed, sporočila.

InCo gibanje, 2. konferenca o inovativni lokalni skupnosti, 11.3.2011

InCo gibanje je v sodelovanju z občino Šentrupert, občino Dobrovnik in Centrom za Razvoj Litija (RCL) uspešno izpeljal 2. konferenco o inovativni lokalni skupnosti - InLoCom 2011. Na konferenci je bil predstavljen pomen inovativnih lokalnih skupnosti pri razvoju sodobne družbe, kot tudi pri regionalnem razvoju in realizaciji strateških smernic EU. Izpostavljene so bile ključne priložnosti za razvoj inovativnega potenciala v lokalnih skupnostih ter oblikovani novi predlogi in pobude za krepitev njihovega inovativnega potenciala. Na konference so bile podeljene tudi nagrade najbolj inovativnim občinam ter InCo Jr. nagrade 2011.

Natečaj M:Windows Phone 7, Microsoft in Mobitel, januar 2011

Microsoft in Mobitel organizirata nagradni natečaj M za izbor najboljših slovenskih aplikacij za mobilne telefone Windows Phone 7.

InCo gibanje, delavnice za mentorje U4Energy, januar 2011

Mateja Šušteršič Dimic (MŠD) sodeluje pri izvedbi serije delavnic za učitelje slovenskih šol, ki se bodo prijavili na evropski natečaj U4Energy. Kot predstavnica inco gibanja pokriva tematiko spodbujanje inovativnega razmišljanja.
Delavnice potekajo v kreativno opremljeni učilnici Šolskega centra Velenje pod okriljem slovenskih koordinatorjev in Energetske mreže ter ga podpira tudi Služba vlade RS za podnebne spremembe. Več o projektu in dogodku.

InCo gibanje, Posvet o izvedbi vseevropskega tekmovanja mladih za večjo energetsko učinkovitost, Ljubljana 24.11.2010

V okviru posveta o izvedbi vseevropskega tekmovanja mladih za večjo energetsko učinkovitost, ki ga je organizirala Služba vlade RS za podnebne spremembe s slovenskimi predstavniki projekta U4Energy je Andreja Križnič predstavila kot primera dobre prakse vključitve mladih pri razvoju inovacijskih Ekosistemov tudi projekt InCo Jr in InCo Ba. Prisotne sta pozdravila tudi minister za šolstvo dr. Igor Lukšič in direktor službe vlade RS za podnebne spremembe Jernej Stritih.

InJo Jr. delavnica, OŠ Gradec, Litija, november 2010

Violeta Bulc je izvedla delavnico na temo inovativnosti na OŠ Gradec pod pokroviteljstvom Center za razvoj Litija.

InCo gibanje, prispevek "Nagrada za inovacijsko novinarstvo, E-neo, avgust 2010

V reviji E-neo je objavljen promocijski članek v katerem je predstavljen projekt InCo Jr. in dogajanje s 2. nacionalne delavnice o inovacijskem komuniciranju za mlade.